Lage hartslag tijdens sporten


Deze limieten kunt u zelf opgeven of automatisch laten bepalen door de polar hartslagmeter. Kcal: aanduiding voor het calorieverbruik tijdens uw activiteit. Measure: functie voor hartslagmeting. De stopwatch is niet actief. Options: instellingsfunctie voor de gebruikersgegevens, functie voor hartslagmeting en horlogefuncties. Owncal: calorieverbruik tijdens het sporten. Ownindex: de OwnIndex is een score die vergelijkbaar is met de vo2max. OwnIndex krijgt u na het uitvoeren van de polar Fitness Test.

variabiliteit: aanduiding van verschillen in intervallen tussen de hartslagen. Een gezond persoon heeft over het algemeen een grote hartslag. Polar verklarende woordenlijst variabiliteit in rusttoestand en tijdens lichte inspanning. De hf-variabiliteit verdwijnt geleidelijk naarmate de inspanning zwaarder wordt en de hartslag hoger wordt. In zone: tijd doorgebracht in de inspanningszone. Inspanningszone, iz: het gebied tussen de bovenlimiet en onderlimiet van een inspanningszone.

Average hr: aanduiding van de gemiddelde hartslag tijdens het sporten. Elektroden: de elektroden gedeelten op de binnenkant van de borstband. Exercise: functie voor de hartslagmeting. Dit geeft aan dat de stopwatch loopt en de hartslaginformatie wordt gewicht opgeslagen. Time: aanduiding van de totale inspanningsduur. Fat: geeft het percentage vet van het totale calorieverbruik aan. File: de functie voor het vastleggen van hartslaggegevens. Gecodeerde transmissie: de polar gecodeerde borstband gebruik automatisch een code die met uw hartslag naar de ontvanger wordt verzonden. Door het gecodeerde signaal wordt alleen de hartslag ontvangen die uw eigen borstband registreert. Hiermee wordt het risico aanzienlijk kleiner dat er storingen optreden oorzaak door andere gebruikers van hartslagmeters.

Artikel - de hartslag goede der verwachting


197nederlands, aanduiding voor gecodeerde verzending van de hartslag. Het binnenste hartsymbool knippert op het ritme van uw hart. In de time-functie een aanduiding dat het alarmsignaal is ingeschakeld. Measure-functie een aanduiding dat u een geluidssignaal hoort wanneer goede u de limieten van de inspanningszone overschrijdt. Bolletjes scoren in de measure functie. Verschijnt er na iedere 10 minuten sporten in de inspanningszone een bolletje. Age: aanduiding van uw leeftijd in de gebruikersinstellingen. Alarm: aanduiding voor de alarmtijd bij instellingen van het horloge.

Hartslag : hoe leef je gezond en sport je effectief?


Bestendigheid tegen vermoeidheid, maximaal prestatievermogen, al is er geen specifieke meetwaarde aan verbonden, het prestatie-aspect dat het makkelijkst in verband wordt gebracht met anaeroob trainingseffect is uw vermogen tot presteren en herhaalde sprints. Het spelverloop van een voetbalwedstrijd is hiervoor een goed voorbeeld. De gemiddelde activiteit in de wedstrijd wordt onderbroken door plotselinge zeer intensieve actiemomenten. De meest effectieve methode van uw lichaam om brandstof om te zetten in energie kost zuurstof. Maar soms is uw behoefte aan energie groter dan de snelheid waarmee voldoende zuurstof direct beschikbaar. Gelukkig beschikt uw lichaam over een back-upproces. Het anaeroob energieproces is lang niet zo efficiënt maar kan snel in actie komen en u op de been houden. Het nadeel is dat het snel uitgeput raakt. Het aeroob trainingseffect past precies bij het vergroten van uw aeroob fitnessniveau (uitgedrukt in VO2 max maar bij het verklaren van anaerobe verbeteringen ligt dat wel wat gecompliceerder.

Wat hebt u kopen aan deze informatie? Het trainingseffect maakt gebruik van uw hartslag om de samengestelde intensiteit van de training op uw aerobe conditie te meten en geeft goed aan of u uw huidige fitnessniveau behoudt of verbetert. Het aerobe trainingseffect is gelijk aan de originele trainingseffectfunctie die op veel oudere garmin horloges beschikbaar was, alleen is de schaal enigszins aangepast om rekening te houden met heel korte of heel makkelijke activiteiten die nauwelijks een trainingseffect hebben. Met andere woorden, we hebben aan de onderkant van de schaal een 0 toegevoegd. Technisch gesproken is het aeroob trainingseffect uw extra zuurstofverbruik (Excess Post-exercise Oxygen Consumption - epoc) na een inspanning. Dit is in kaart gebracht op een schaal van 0 tot 5 die staat voor uw fitnessniveau en trainingsgewoonten.

Gewoonlijk hebt u, naarmate u fitter wordt, een hogere dosis inspanning nodig om verbetering te blijven zien. Dus als een trainingssessie een epoc genereert van 60 ml-O2/kg en u dat een mooi trainingsvoordeel oplevert als u nog geen goede conditie hebt, dan moet u er rekening mee houden dat dit, als u eenmaal een fantastische conditie hebt, u niet veel zal opleveren. Het trainingseffect bekrachtigt dit door in het eerste geval een hoger getal hersenen te geven dan in het tweede geval. Let op: de schaal van het trainingseffect voor zowel aeroob als anaeroob is: 0 - geen, 1 - weinig, 2 - op niveau blijvend, 3 - verbeterend, 4 - sterk verbeterend, 5 - te intensief. Anaeroob trainingseffect, anaerobe training: Ontwikkelt anaerobe energieproductie, sprintvaardigheden.

Wat zijn de gevaren van lage hartslag tijdens sporten


Dit is een objectieve manier om in de gaten te houden of uw prestatievermogen al dan niet afneemt tijdens het hardlopen, omdat de informatie u vertelt of uw lichaam harder dan anders werkt om in uw huidige tempo te rennen. De prestatieconditie geeft u dus een soort vroege waarschuwing waardoor u uw tactiek kunt aanpassen voordat u de man met de hamer tegenkomt. Net als de meeste mensen traint u waarschijnlijk om resultaten te behalen. Vanwege de manier waarop ons lichaam werkt, bepaalt het soort training ook wat voor soort resultaten u kunt verwachten en voor welk soort prestaties u in de toekomst goed voorbereid zult zijn. Het trainingseffect geeft u een voorproefje van het verwachte effect dat elke trainingssessie op uw toekomstig fitnessniveau heeft.

Natuurlijk is het belangrijk dat om optimaal te profiteren van uw training u zich ook aan een goed herstelschema houdt. Eén van de meest gebruikte toepassingen van het trainingseffect is het coördineren en in evenwicht brengen van de trainingen om zo uw huidige fitnessniveau te behouden en verbeteren (zie vo2 max). Het trainingseffect wordt gedurende uw training opgebouwd en in real-time bijgewerkt. Dat betekent dat u het onderweg kunt gebruiken om uw workout aan uw behoeften aan te passen. U kunt uzelf nog verder uitdagen wanneer u ernaar streeft om uw prestaties te verbeteren. U kunt uzelf ook afremmen wanneer u neigt tot een te intensieve training, met als gevolg resultaten waar u wellicht niet tevreden mee bent. Aeroob trainingseffect, aerobe training: Ontwikkelt aerobe energieproductie, verbruikt vet voor energie, uithoudingsvermogen. Langdurig prestatievermogen, dit is beschikbaar op geselecteerde garmin toestellen en meet de aerobe voordelen van sporten, wat overeen zou moeten komen met de conditieverbetering die u ervan verwacht. Wanneer u een lastige hardloopsessie hebt weten te voltooien, hebt u waarschijnlijk een grotere aerobe training gehad met als gevolg een groter trainingseffect.

Gezonde hartslag bij sporten

Ook geven ze u een fantastisch streefdoel. Prestatieconditie, voor een real-time meting van uw huidige prestatieniveau kijkt u naar uw prestatieconditie. Tijdens de eerste 6 tot 20 minuten van uw hardloopsessie worden uw tempo, hartslag en hartslagvariabiliteit geanalyseerd. Het verkregen getal is een real-time meting van de afwijking van het uitgangspunt van uw VO2 max, waarbij elk punt op de schaal ongeveer 1 van uw VO2 max vertegenwoordigt. Hoe hoger brandwond het getal, des te hoger uw verwachte prestatie. Onthoud dat uw prestaties tijdens uw eerste hardloopsessies met een nieuw toestel wel wat kunnen variëren, aangezien het zich nog moet instellen op uw fitnessniveau. Dit zal vanzelf stabiliseren, waarna het controleren van uw prestatieconditie een betrouwbare dagelijkse indicator van uw vermogen wordt. Naast de melding tijdens het eerste deel van uw hardloopsessie, kunt u ook de prestatieconditie als gegevensveld toevoegen aan uw trainingsschermen en er tijdens het hardlopen nu en dan een blik op werpen. De waarde kan enigszins verschuiven bij heuvels of sterke wind, maar zal afnemen als u al een tijdje bezig bent en het hardlopen zijn tol begint te eisen.

Hartslag, vet verbranden, ideale hartslag bij sport voor

Wilt u uw prestaties verbeteren, dan kunnen de meetinstrumenten op uw toestel u een zetje in de goede richting te geven. Wie geïnteresseerd is in prestaties kan VO2 max ook op een iets andere manier gebruiken. Hoe meer zuurstof uw lichaam kan verbruiken tijdens het trainen, des te meer energie u produceert en des te sneller u dus tijdens een wedstrijd kunt lopen. Raceprognose, zodra een VO2 max is vastgesteld, geeft uw toestel een streefdoel voor uw racetijd die is gebaseerd op uw huidige conditie. U kunt uw voorspelde racetijden zien voor de 5 km, 10 km, halve marathon en marathon. Deze tijden worden sneller of langzamer naarmate uw conditie beter klachten of slechter wordt. Bij alle hardloopafstanden, zeker bij langere zoals een marathon, zijn er vele belangrijke en essentiële succesfactoren die verder gaan dan alleen uw aerobe conditie. Om die reden is het belangrijk dat u voorafgaand aan een wedstrijd de juiste training afrondt zodat u de meeste kans hebt om uw voorspelde racetijden te behalen. Vergeet niet dat deze tijden slechts voorspellingen zijn, maar dat ze u wel een goed idee geven van wat soort prestatie u redelijkerwijs mag verwachten, gezien uw fysiologische gegevens.

Zoals bij de meeste aspecten van lichamelijke prestaties is er een genetisch element in hoe efficiënt uw lichaam zuurstof, en in het verlengde daarvan uw VO2 max bereik, gebruikt. Uw VO2 max score is echter racefiets dynamisch en reageert op hoe u leeft en traint. Met de juiste aanpak kan haast iedereen zijn/haar VO2 max score verbeteren. Degenen die het minst makkelijk hun VO2 max kunnen verbeteren, zijn topsporters omdat zij al een uitstekende conditie hebben. Dat is dus goed nieuws voor alle andere mensen. Onderzoek heeft uitgewezen dat actief zijn ons gelukkiger maakt en dat we langer leven. VO2 max is een belangrijke meetwaarde, die wordt gebruikt om dit wetenschappelijk te onderzoeken en controleren.

Hoge hartslag tijdens inspanning — dutch (Netherlands)

Door de belangrijkste gegevens van uw hardloop- en fitnessprestaties bij te houden, krijgt u beter inzicht in uw huidige prestatieniveau en wat u moet doen om uw prestaties op peil te houden of te blijven verbeteren. Geselecteerde garmin toestellen dieet verzamelen informatie tijdens uw training om u te voorzien van uw hardloopgegevens en fysiologische metingen. Als u op uw toestel de statistieken ziet, maar u wilt meer weten over wat ze betekenen, dan bent u aan het juiste adres. Wat kunt u met deze berekende gegevens doen? Dat is natuurlijk aan u, maar wij geven u hier wat suggesties. Fysiologische metingen, vo2 max, uw VO2 max score is essentieel om uw persoonlijke fitnessniveau te kunnen zien, begrijpen en bovenal beheren. Technisch gezien beschrijft dit de maximum snelheid waarmee uw lichaam zuurstof kan opnemen, naar uw spieren kan overbrengen en kan gebruiken voor efficiënte aerobe energieproductie. Voor u persoonlijk is het een opmerkelijk en veelzijdig meetinstrument dat veel kan betekenen voor uw gezondheid en prestaties. Wat betreft het begrijpen van uw VO2 max score is het makkelijk om te onthouden dat een lage vo2 max score staat voor een slechte conditie en dat een hoge vo2 max score wijst op een hoog prestatievermogen.

Lage hartslag tijdens sporten
Rated 4/5 based on 464 reviews